Pradinis Apie PA Naujienos Kavos ruošimo ritualai: neapolietiškas kavinukas Cuccuma

Kavos ruošimo ritualai: neapolietiškas kavinukas Cuccuma

2016 - 03 - 21
Kavos ruošimo ritualai: neapolietiškas kavinukas Cuccuma

Cuccuma neapolietiškas kavinukas

Cucumma arba neapolietiškas kavinukas, yra vienas seniausių prietaisų itališkai kavai ruošti. Italai jį vadina Napoletana, neapoliečiai – Cuccumella. Nors šie kavinukai sukurti Prancūzijoje, jie neįtikėtinai greitai paplito visoje Italijoje, ypač Neapolyje. Čia šis kavinukas tapo tikra ikona, o kavos ruošimo menas (šalia kitų italų virtuvės bei muzikos šedevrų), anksčiau buvęs išskirtinai aristokratų privilegija, virto kasdieniu visų malonumu.

Jau 200 metų skaičiuojantį Cuccuma ir šiandien nesunku išvysti italų senolių virtuvėse. Beje, šiuo metu, siekiant atgaivinti senąsias kavos ruošimo tradicijas, supažindinti su jomis kuo daugiau žmonių, išsaugant šią italų kultūros atmintį, Cuccuma kavinuku pagamintos kavos galima paskanauti ir Italijos kavinėse.

Kavos gaminimas Cuccuma kavinuku – tai lėtas būdas paruošti kavą, kuri yra gerokai stipresnė bei intensyvesnio skonio, nei paruošta kitu aparatu ar prietaisu, naudojant filtrą. Šį virduliuką sudaro trys dalys: vandens talpa su rankenėle, cilindro formos filtras kavai ir kavos talpa su snapeliu ir rankenėle.

Kaip ruošti tikrą itališką kavą Cuccuma kavinuku, skaitykite čia: